«Жага мандрів»

Запрошуємо на безкоштовний конкурс аматорських відеоробіт про природу та пригоди «Жага мандрів» #жагамандрів#zhagamandriv

До 175-річчя від дня народження видатного мандрівника Миколи Миклухо-Маклая (1846–1888).

Конкурс короткометражних аматорських відеоробіт «Жага мандрів» відбуватиметься з 21 червня до 21 липня 2021 року.

Конкурс проходитиме вже вдруге.

Організатор: спільнота ентузіастів, мандрівників та романтиків Voyagemakers на чолі з Вадимом Івлєвим. Вадим є професійним мандрівником, учасником міжнародних науково-дослідницьких експедицій на безлюдні важкодоступні острови, радіолюбителем, автором книги «Мандри киянина Океанією».

Мета відеоконкурсу: зберегти та зафільмувати для нащадків красу дикої природи, незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки нашої планети, які стрімко втрачають первозданність під впливом людини. Згідно зі звітом ООН 2019 року, три чверті наземного середовища та близько 66 % морського середовища істотно змінені через дії людини.

Для кого: мандрівників, дослідників, романтиків, спортсменів, всіх, кому близька поезія мандрів і пригод, кого кличе в далечінь незвідане, не лякають ризик і небезпека довгих доріг.

  Регламент конкурсу

Тема, яку має охоплювати відео:

Краса дикої природи, різноманітність видів живої природи безлюдних віддалених просторів: від Арктики, Антарктики до Африки та Океанії, від пустель до важкодоступних тропічних лісів, від глибин морів та океанів до сніжних вершин та гарячих вулканів.

Формат відео: Відеофільм, трейлер, репортаж, огляд.

Хронометраж: Від 1 до 10 хвилин.

  Правила

– Кожен учасник може подати не більше 3 робіт.

– Використання музичних творів для звукового супроводження повинно бути схваленим автором або правовласником, жодних порушень авторських прав.

– Організатори мають право використовувати відео в рекламних цілях.

– До участі в конкурсі не приймаються відео, які фінансуються організацією або компанією і повністю або частково присвячені цій організації або компанії.

Журі:

– Почесний голова журі:

Михайло Іллєнко — український кінорежисер, сценарист, актор. Академік Національної академії мистецтв України (2017). Заслужений діяч мистецтв України (2003). Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2007).

-Члени журі:

Вадим Івлєв — організатор конкурсу, радіоінженер, етнограф-любитель. Побував на 24 безлюдних і важкодоступних островах Океанії та Антарктики. Автор книги «Мандри киянина Океанією» та низки статей.

Роман Братчик — учасник 1-ї, 2-ї та 8-ї річних експедицій, єдиний полярник в Україні, який провів в Антарктиці понад два роки безперервно.

Андрій Мазур — журналіст, блогер.

Критерії оцінювання:

Журі оцінює роботи за критеріями:

• відповідність змісту темі конкурсу • унікальність місця та об’єкта • креативність • інноваційність, захопливість, логіка в подачі матеріалу • якість киноизображения, гармонія • якість звуку, музична добірка • титри, опис • ясність задуму, меседж, заклик до роздумів і дій.

Система оцінювання:

Журі оцінює роботи за системою від 1 до 10 балів, де 10 балів — максимальна оцінка. Переможцем є робота, що набрала найбільшу кількість балів.

Дата подання робіт — до 11.07.2021 р.

Церемонія нагородження (офлайн або онлайн) — 21.07.2021 р.

Участь безкоштовна

Порядок проведення конкурсу:

1. Усі фільми учасників демонструються в приватному порядку онлайн або в кінотеатрі Києва перед журі та групою кіноманів. Ці люди нададуть коментарі до вашого фільму. Організатори зберуть, підготують і надішлють їх вам.

2. Троє переможців, чиї роботи наберуть найбільшу кількість балів, будуть запрошені на письмові та відеоінтерв’ю для майданчиків проєкту (сайт, Facebook, Instagram, YouTube).

3. Роботи переможців будуть публічно презентовані на церемонії нагородження.

4. Імена та назви робіт переможців будуть представлені на майданчиках проєкту та партнерських ЗМІ.

Призовий фонд:

Учасники, які здобудуть 1, 2 і 3 місця, отримають почесні дипломи, медалі та цінні призи.

Правила подання :

Заявки приймаються до 11 липня 2021 р. за адресою

voyagemakersclub@gmail.com

У довільній формі із зазначенням:

• П. І. Б. автора (учасника конкурсу);

• посилання на фільм в YouTube;

• опису країни, місцевості, яка презентується у відеороботі.

Заявки повинні містити контактну адресу електронної пошти та короткий опис відео.

У разі виникнення питань: voyagemakersclub@gmail.com

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply