Літературний конкурс «Найкраща історія подорожі» – 2022

Спільнота мандрівників Voyagemakers оголошує конкурс на здобуття нагороди за найкращий літературний твір про подорожі.

Kінцевий термін прийняття заявок – о 23:59 за київським часом 11 березня 2022 року.

Участь безоплатна. Внесок за участь у конкурсі не стягується.

Почесний голова журі: 

–  Микола Григорович Тютюнник — український письменник, поет, журналіст. Член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій.

До складу журі увійшли:

– Вадим Івлєв — організатор конкурсу. Автор книг «Парад айсбергів», «Мандри киянина Океанією»;

–  Ірена Журавель — експерт з самостійних подорожей, одна з топових тревел-блогерок України, автор проекту Сам себе Колумб;

– Андрій Мазур — журналіст, блогер;

Костянтин Ліорек — мандрівник, блогер;

Костянтин Симоненко — мандрівник, автор книги «2 000 000 кілометрів до мрії»;

– Віталій Пасічник — журналіст;

Сергій Грачов — мандрівник;

Валерій Кришень — перший український мотомандрівник-одинак, що здійснив навколосвітню мандрівку. Автор книги «Проїду світ»;

Переможці отримають нагороди.

ТЕМА ТВОРІВ — подорожі

Незвичайні історії про подорожі та людський дух, який допомагає долати перешкоди, є наріжним каменем книг, оповідань та віршів, що публікують члени нашої спільноти. Це історії про емоційний зв’язок між людьми та природою, про активне й творче життя мандрівника.

Нагородою Voyagemakers ми вшановуємо літераторів, чия творчість надихає інших досліджувати навколишній світ. Ми шукаємо смішні, пригодницькі, страшні історії про подорожі. Історії, що надихають, пробуджують та запалюють серця, яскраві, пронизливі, такі, що поліпшують настрій та розповідають про перетворення, що відбувається в душі мандрівника, коли він потрапляє на незнайому територію й починає дивитися на світ по-іншому. Ми сподіваємося, що нагороди Voyagemakers стануть каталізатором для тих, хто любить подорожувати й розповідати про це іншим. Літературний твір має містити мінімум 300 та максимум 3000 слів. Проте ми рекомендуємо надсилати твори обсягом 1000-1500 слів. Для поетичних творів мінімального обмеження немає. Заявки мають бути надіслані до кінцевого терміну їх подання (23:59 за київським часом 11 березня 2022 р.) через Google-форму на вебсайті www.voyagemakers.ua. 

Результати будуть оголошені 21 березня 2022 р.

Правила оформлення робіт: для друкування роботи використовується гарнітура Times New Roman та шрифт розміром 14 пунктів, текст друкується через 1,5 міжрядковий інтервал. Твори з фото та картинками розглядатися не будуть.

Автор може надіслати лише один твір.

ОФІЦІЙНІ ПРАВИЛА

Літературний конкурс Voyagemakers Travel Story Competiton «Найкраща історія подорожі» – 2022 на найкращий твір про подорожі (далі — Конкурс) проводиться спільнотою Voyagemakers, Київ, Україна (далі — Організатор). Його мета — пошук та сприяння  талановитим мандрівникам-літераторам.  Конкурс розпочинається 1 січня 2022 року та завершується 21 березня 2022 року. Переможці отримають нагороди.

У конкурсі можуть брати участь як громадяни України, так і громадяни інших держав, яким на момент подання заявки виповнилося 18 років. Конкурс проводиться з дотриманням законодавства України.

Щоб взяти участь у конкурсі, подайте онлайн-заявку на https://voyagemakers.ua. Вам потрібно завантажити свій твір за посиланням у відповідній категорії. Роботи повинні містити лише текст — не надсилайте фотографії, ілюстрації чи твори мистецтва як частину своєї роботи, оскільки ці елементи не будуть враховуватися під час оцінювання роботи. Усі заявки на участь у конкурсі мають бути отримані до 23:59 за київським часом 11 березня 2022 року. Ви можете брати участь лише в одній з категорій. Організатор не несе відповідальності за неточну інформацію про учасника, неповні або втрачені дані. Твори, які не відповідають вимогам щодо обсягу та змісту, будуть дискваліфіковані. Організатор залишає за собою право дискваліфікувати будь-яку заявку, яка імовірно будь-яким чином порушує права будь-якої особи, живої чи померлої, або таку, що організатор вважає непристойною, образливою чи іншим чином невідповідною.

Вимоги до обсягу та змісту: літературний твір про подорож має бути оригінальним, написаним українською мовою та містити мінімум 300 і максимум 3000 слів. Історії мають бути нехудожніми та відтворювати правдивий і точний опис подій, пережитих під час подорожі. Хоча максимальна кількість слів становить 3000, ми рекомендуємо обмежитися 1000-1500 словами. Дозволяється подавати на конкурс раніше опубліковані оповідання (есе, вірші) за умови дотримання авторських прав на твір.

Категорії:

Пригодницька подорож — історія про пригоди, небезпеку чи випробування під час подорожі.

https://forms.gle/bWRHDbfezhiwtPHD9

Віч-на-віч із тваринами — опис зустрічі зі зміями, слонами, носорогами, горилами, акулами, птахами чи іншими істотами.

https://forms.gle/p5AnaQdCmyxccDMcA

Погана поїздка — розповідь про те, коли щось пішло не так, або про темний бік культур чи особистостей.

https://forms.gle/R1fi4Bm3qKFcCCdi6

Подорож та їжа — історія, в якій їжа або напої відіграють важливу роль у ознайомленні мандрівника з іноземною культурою або знайомстві з новими друзями.

https://forms.gle/q13BXxHvVszGknts6

Подорож та перетворення — історія про подорож чи паломництво, які призвели до релігійного, містичного, психологічного чи емоційного переживання чи перетворення.

https://forms.gle/mk2q5NbjznuW8D947

Love Story — історія кохання чи історія про романтичну подорож.

https://forms.gle/zvY95ugFgJXF3nM39

Члени журі залишають за собою право перемістити твір в іншу категорію, якщо, на їхню одностайну думку, ця категорія більше підходить для твору. Усі історії в усіх категоріях розглядаються для отримання головної нагороди конкурсу «Найкраща історія подорожі » – 2022.

Авторські права на надіслані історії залишаються за автором. Проте, подавши заявку на Конкурс, автор-заявник надає організатору (Voyagemakers) і уповноваженим організатором особам право використовувати свою роботу (історію) на розсуд організатора (Voyagemakers) у зв’язку з Конкурсом та іншим чином у рекламних цілях, включаючи право публікувати роботу (історію) в друкованому вигляді, в інтернеті (на вебсайті Voyagemakers та інших вебсайтах) та в інших засобах масової інформації, для трансляції аудіоверсій через потокові медіа, подкасти, радіо та/або бездротові передачі, а також редагувати, змінювати та адаптувати роботу (історію), якщо це може знадобитися у зв’язку з будь-яким таким використанням. Після того, як заявку подано, надання таких прав не може бути скасовано. Рішення про публікацію чи інше використання творів (історій) буде прийматися редакцією Voyagemakers на власний розсуд.

Вибір переможця. Журі Конкурсу оцінюватиме всі роботи на:

1. Оригінальність і креативність.

2. Ясність і організованість композиції.

3. Зміст твору та його відповідність визначеній категорії.

Члени журі залишають за собою право на власний розсуд присуджувати Почесну відзнаку замість нагороди в будь-якій категорії. Рішення журі та Організатора є остаточними та оскарженню не підлягають. Члени журі та Організатор не надають рецензії на подані твори. Оцінки членів журі залишаться конфіденційними, за жодних обставин Організатор чи члени журі не надаватимуть третій стороні будь-які примітки, таблиці з оцінками чи інші матеріали, які використовуються членами журі під час прийняття рішень.

Переможці конкурсу будуть оголошені 21 березня 2022 року на сайті www.voyagemakers.ua.  Нагороди вручатимуться переможцю у кожній з категорій.

Погоджуючись на участь у Конкурсі, учасники дають згоду дотримуватися цих Офіційних правил та рішень Організаторів та членів журі Конкурсу та звільняють Організатора від будь-якої відповідальності за будь-які претензії, витрати або збитки, включаючи порушення будь-яких прав інтелектуальної власності. Організатор залишає за собою право за власним рішенням дискваліфікувати осіб, щодо яких було встановлено, що вони маніпулюють або іншим чином зловживають будь-яким аспектом цього Конкурсу.

Парад Айсбергів, нова книга В. Івлєва


Ця книга схожа на розлоге родюче дерево. Одна його гілка, як соковитими плодами, всіяна розповідями про пригоди автора під час експедицій до Антарктики, а також на дикі та безлюдні острови Тихого океану. А на іншій гілці — цікаві історії й художні фантазії про незвичайні події із життя киян. Вони безумовно припадуть до смаку будь-якому читачу.

ISBN 978-617-8016-29-6 УДК 821.161.2’06-32

http://kiev.ukrgo.com/post_23068645_prodam_knigu_-_parad_ajsbergv.html

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a Reply